Путин изабран за премијера

Владимир Путин, који преузима положај председника руске владе, обећао борбу против инфлације, као приороитет руске владе.

Бивши руски председник Владимир Путин изабран је данас јавним гласањем у парламенту за премијера Русије.  Његову кандидатуру посланицима Државне Думе предложио је председник Дмитриј Медведев, који је јуче ступио на дужност, а у складу са претходним договором Путина и Медведева.

За избор Путина за премијера гласало је 392 посланика, против је било 56, а уздржаних није било. У експозеу, Путин се заложио за даљу изградњу ефикасне и модерне привреде, побољшање социјалне инфраструктуре, као и економску и финансијску стабилност.

Владимир Путин, који преузима положај председника руске владе, обећао је  да ће растућу инфлацију срезати на једноцифрену у року од пар година, а да ће величина руске економије ускоро превазићи британску.

Говорећи у парламенту, Путин је рекао да ће највећи приоритет владе бити борба против инфлације.

Тадић честитао Путину  

Председник Србије Борис Тадић честитао је Владимиру Путину избор на место председника Владе Русије, уз захвалност Путину лично и пријатељском руском народу за конструктивну и доследну подршку праведној борби државе Србије за очувањем суверенитета и територијалног интегритета.

"Дозволите ми да Вам, у име грађана Републике Србије и своје лично име, упутим најискреније честитке поводом избора за председника Владе Руске Федерације. желим да Вам се истовремено захвалим на одличној сарадњи коју смо остварили док сте веома успешно обављали дужност председника Руске Федерације", наведено је у поруци председника Србије Путину.

Тадић је истовремено изразио искрену захвалност Путину лично и пријатељском руском народу, у своје име и у име грађана Републике Србије, за конструктивну и доследну подршку праведној борби државе Србије за очувањем суверенитета и територијалног интегритета.

"Ваш избор на место премијера чврста је гаранција да ће Русија наставити са успешним развојем како на унутрашњем, тако и на међународном плану", истакао је Тадић, а саопштила Прес служба председника Републике.

"Сигуран сам да ће Вашим избором наши билатерални односи и досадашња успешна сарадња добити нови замајац, на добробит наших грађана", закључио је председник Србије.

Kоштуница честитао Путину

Председник Владе Србије Војислав Коштуница честитао је Владимиру Путину избор за председника Владе Руске Федерације.

"Посебно ми је задовољство што могу да Вам најсрдачније честитам избор за председника Владе Руске Федерације и упутим најбоље жеље за даљњи напредак Ваше земље. Искрено и дубоко сам уверен да је Ваш избор за председника Владе Руске Федерације, чему је Вама лично и Сверуској политичкој партији Јединствена Русија на чијем сте челу руски народ дао огромну подршку, најбоља гаранција снажног и свестраног развоја Русије.

Досадашњи и будући успеси Ваше политике залог су не само економског просперитета Русије, добробити свих њених грађана и развоја велике руске културе, него и праведнијих међународних односа.

Захваљујући Вашој политици и принципијелном залагању за владавину права и правде у међународним односима, поштовање Повеље Уједињених нација и заштиту темељних вредности на којима почива мир и стабилност у свету, Русија данас ужива велики углед у свету.

Посебно ми је драго што Вам упућујем ове честитке уочи великог празника 9. маја, Дана победе, јер је Русија својим победама у Другом светском рату против фашизма дала пресудан и највећи допринос ствацхрању слободног и равноправног света. Русија и Србија и руски и српски народ били су заједно у овој историјској борби и победи над фашизмом.

Цео српски народ је најискреније захвалан Русији и Вама лично због принципијелног залагања за доследно поштовање начела међународног права, према којима наша јужна покрајина Косово и Метохија једино може да буде део Србије.

И овом приликом желим да Вас уверим да је српски народ, као и ја лично, дубоко свестан огромног значаја који Ваша пријатељска и принципијелна подршка има у нашој борби за заштиту државног суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Уверен сам да ће се Вашим избором за председника Владе Руске Федерације пријатељски односи између наших земаља још дубље развијати и на економском, и на политичком, и на научном, и на културном плану.

Надам се да ће најскорија ратификација и спровођење енергетског споразума између наших земаља бити нови важан корак у све већем учвршћивању наших добрих свестраних односа.

честитајући Вам на избору за председника Владе Руске Федерације, хтео бих још једном да изразим своје најискреније жеље за што јачи и свестранији развој Русије, који је на темељу најбољих традиција руске државе започео под Вашим вођством, учвршћујући тако водеће место Русије у свету као доследног поборника и заштитника слободе, права, мира и стабилности", наведено је у четитки премијера Коштунице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво