Трамп: Избори ће бити намештени, а Клинтонова је ђаво

Републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп изразио је бојазан да ће избори бити намештени, да је његов противкандидат Хилари Клинтон "ђаво", а да је Бeрни Сандерс "склопио договор са ђаволом", преносе агенције.

Трампова тврдња за крађу избора, коју није поткрепио никаквим доказима, уколико не испадне само напамет изречено нагађање, може да поткопа традиционално мирне председничке кампање и угрози идеју фер и демократског процеса, преноси АП.

"Да будем искрен, бојим се да ће избори бити намештени", изјавио је Трамп у Колумбусу, у држави Охајо, и додао да "све чешће чује да избори неће бити фер спроведени", не износећи никакве детаље.

Трамп је ту тврдњу изнео након првих сумњи да су демократе наместиле њихов систем избора за председничког кандидата како би Хилари Клинтон победила Бернија Сандерса.

Претходно је Трамп изјавио да је "Хилари Клинтон ђаво", а да је Сандерс "склопио договор са ђаволом".

Клинтонова није желела да коментарише ту изјаву.

Амерички бизнисмен који је познат по томе што се бави разним теоријама завере, укључујући и тврдњу да се председник Барак Обама није родио у САД, као и да је отац сенатора Теда Круза био укључен у атентат на Џона Кенедија, сада тврди да ће му бити ускраћена номинација.

"Морамо да будемо опрезни 8. новембра, јер ће избори бити намештени. Надам се да ће републиканци успети пажљиво да надзиру процес, у супротном, избори ће нам бити украдени", рекао је Трамп.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво