Белгија, ухапшена особа повезана са нападима на аеродром

Белгијска полиција ухапсила је још једну особу која се сумњичи да је повезана са убиствима које су у марту починили терористи на бриселском аеродрому и метро станици, саопштило је тужилаштво.

Полиција, која истражује терористичке нападе на аеродрому и метро страници у Бриселу у којима су у марту страдале 32 особе и троје терориста, ухапсила је 31-годишњег А. Е. Х. због повезаности са убиствима које су починили терористи, саопштило је белгијско федерално тужилаштво, пренео је АФП.

Хапшење је, како је наведено, изведено приликом јучерашњег претреса куће у белгијском кварту Скаербејк.

Белгијски лист Дернијер ер наводи да је ухапшени у међувремену пребачен у затвор "Нивел".

Информација о хапшењу стигла је дан након што је белгијски суд одобрио изручење Француској Мухамеда Абринија, главног осумњиченог и за нападе у Бриселу, као и за оне које су терористи извели у новембру прошле године у Паризу, када је убијено 130 људи.

Абрини ипак још неко време неће бити предат француским властима, пошто је и даље под истрагом због напада у белгијској престоници, наводи АФП.

Агенција подсећа да је у априлу Француској изручен Салах Абдеслам, још један од кључних осумњичених за нападе у Паризу и Бриселу. 

број коментара 0 Пошаљи коментар