Читај ми!

"Анонимуси" објавили рат Исламској држави

Хакерска група "Анонимус" објавила је рат против Исламске државе након терористичких напада у Паризу у којима је погинуло више од сто особа, преносе медији у региону.

На снимку који се појавио на Јутјубу, глобална група сајбер активиста је, обраћајући се одговорнима за нападе у главном граду Француске, најавила да ће покренути највећу акцију до сада са поруком: "Очекујте нас".

Човек са познатом маском "Анонимуса" каже: "'Анонимуси' из целог света ће вас гонити. Знајте да ће вас наћи и неће вас пустити".

Упозорио је у поруци и да очекују сајбер нападе и додао: "Рат је објављен. Спремите се".

У серији напада у Паризу у петак увече погинуло је најмање 129 особа, а након напада челници бројних земаља поручили су да су то "напади на човечанство" и обећали Француској сву потребну помоћ.

У Француској је тродневна жалост и заставе су спуштене на пола копља. У подне ће минутом ћутања широм земље бити одата пошта жртвама терористичких напада у Паризу, а на читавој територији државе у току су антитерористичке рације.

Најтежи терористички напад у француској историји запањио је Париз, мање од 11 месеци пошто су џихадисти извршили напад на редакцију сатиричног часописа Шарли ебдо и на јеврејски супермаркет, када је убијено 17 људи.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво