Читај ми!

Убијена два палестинска тинејџера

Израелски полицајци убили су два палестинска 17-годишња дечака, у одвојеним сукобима на Западној обали. Сукоби су избили због смрти 18-месечне бебе у пожару, за који су осумњичени Јевреји.

Лаит Фадел ел Каладија погођен је израелским снајпером у близини Бир Зеита, северно од Рамале, a преминуо је касније у болници, навела је палестинска новинска агенција Ма'ан, преноси Танјуг.

На Ел Каладија пуцано је због подметнутог пожара у селу Кафр Дума, за време антиизраелских протеста у том подручју. У тим протестима је повређено шест Палестинаца.

Један Палестинац је погођен у ногу у Хеброну, а четворица других су рањена, пошто је полиција употребила сузавац и гумене метке против оних који су бацали камење у граду Халхулу. Још један Палестинац је рањен гуменим метком у Кфар Кадуму.

Други 17-годишњак Мухамед Хамеад ел Масри убијен је на граници Газе. На њега су пуцали израелски полицајци. Задобио је прострелне ране у горњи део тела, а касније је преминуо у болници.

Масри се приближио граничној огради, западно од подручја Беит Лахиа, заједно са другим младим Палестинцима, да би се придружио протестима против подметања пожара, наводе палестински извори.

Сведоци наводе да су у Јерусалиму демонстранти бацали молотовљеве коктеле и камење и да је један полицајац рањен. Пријављена је и пуцњава недалеко од Кочав Кашахара, али без повређених.

У међувремену, израелски насељеници у Беит Хагаију, на југу Хеброна на мети су Палестинаца, преноси Џерусалем пост.

Десетине људи је евакуисано због пожара, који су наводно изазвали Палестинци, а том приликом је медицинска помоћ указана за 30 људи који су се нагутали дима.

"Сваки Израелац је сада легитиман циљ", рекао је Хамас у петак, позивајући на дан беса, као одговор на убијену палестинску бебу.

Тај напад је изазвао међународну осуду, на челу са генералним секретаром УН Бан Кимуном, који је утврдио да је одсуство мировног процеса и израелска политика илегалног насељавања, довела до насилног екстремизма Јевреја и Палестинаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво