Читај ми!

Санa, бомбардован штаб побуњеника

Најмање 38 особа погинуло је у сукобу сунитских племена и шиитских побуњеника из покрета Хути на југу Јемена. Авиони арапске коалиције протекле ноћи онеспособили писту аеродрома у Сани и бомбардовали седиште побуњеника у бази Ел Субаха на западу престонице Јемена, где су убили 15 војника.

У четвртој ноћној ваздушној операцији против шиитских побуњеника и трупа лојалних бившем јеменском председнику Али Абдулаху Салеху, паралисан је престонички аеродром који је био под контролом побуњених Хута, пренела је агенција АФП.

"Ово је био први пут од почетка ваздушне кампање да су погодили писту. Аеродром је у потпуности ван употребе", потврдио је извор из авијације дан пошто је особље Уједињених нација евакуисано из Сане.

Сведоци су навели да су чули три јаке експлозије и видели велики пламен када је погођено аеродромско постројење око поноћи по локалном времену.

Током ноћи је, такође, извршен ваздушни удар на штаб побуњеничке Републиканске гарде у бази Ел Субаха у Сани и том приликом убијено је 15 војника, навео је војни званичник.

Из војне болнице у Сани су навели да су после рације примили 12 тела и 18 рањених војника.

На мети ваздушних удара била је и Худаида, ваздушна база под контролом побуњеника у западном Јемену, у склопу напора да се уништи њихова способност ваздушне одбране.

У другој рацији на мети је била база Прве артиљеријске бригаде у Саду, северном упоришту побуњених Хута.

У суботу су евакуисане десетине страних дипломата из Јемена, а УН су повукле своје особље после трећег по реду саудијског ноћног бомбардовања Сане, док су становници потврдили да се воде тешке борбе Хута са борцима претежно сунитских племена на југу земље, као и са присталицама садашњег председника Абедрабоа Мансура Хадија у луци Аден.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво