Читај ми!

Авиони РАФ-а хтели да сруше летонски авион

Два борбена авиона британске авијације (РАФ) наводно су запретила обарањем летонског теретног авиона који није одговарао на позиве контроле лета у Енглеској, објавила је "Раша тудеј".

Инцидент се наводно догодио на небу изнад јужне Енглеске, пошто летонски авион није одговарао на позиве контроле лета у Кенту да се идентификује, због чега су одмах узлетели британски "ловци", преноси Танјуг наводе руске ТВ мреже Раша тудеј.

"Добио сам инструкције од владе њеног величанства да вас упозорим да ћете, уколико не одговорите на моје захтеве, бити оборени", гласила је порука контроле лета летонском "антонову Ан-26", коју су пренели британски медији.

Британски авиони типа "тајфун" одмах су добили задатак да узлете уз дозволу да користе суперсоничну брзину како би успели брзо да реагују.

Раша тудеј преноси да су и грађани могли да чују заглушујуће звуке и буку.

Комуникација са летонским авионом је ипак успостављена пошто је летелица пресретнута.

Летонски авион је, авионима РАФ-а, испраћен до лондонског аеродрома "Станстед", где је полиција саслушала сва три члана посаде.

"Установљено је да је све у реду и да је разлог због кога је дошло до прекида комуникације била промена у надлежностима у ваздушном простору", образложила је портпаролка полиције Есекс Ема Томас.

У првим извештајима медија у вези са овим инцидентом наведено је да је реч о авиону руске војске, да би касније речено да је у питању "авион руске производње".

Раша тудеј наводи да ни једно ни друго није тачно, јер је произвођач "антонова ан-26" украјинска компанија основана још у совјетско време и да летелица припада компанији регистрованој у Летонији.

"Да још буде ироничније, име компаније је 'РАФ-Авија'", закључује руска ТВ станица, алудирајући на сличност са британским РАФ-ом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво