Читај ми!

Потписан споразум о изградњи "Јужног тока" у Аустрији

"Гаспром" је потписао меморандум о изградњи дела "Јужног тока" у Аустрији, рекао је шеф "Гаспрома" Алексеј Милер телевизији "Русија 24".

Како је раније пренео Итартас, Аустрија је одлучила да се врати у пројекат "Јужни ток". Та земља је првобитно подржала одлуку да учествује у пројекту и 2010. годне ОМВ је са "Гаспромом" потписао основни споразум о сарадњи.

Међутим, ОМВ се затим прикључио алтернативном пројекту Набуко, који предвиђа испоруке гаса из земаља Заједнице Независних Држава у Аустрију и Немачку.

Након замрзавања тог пројекта, "Гаспром" се, према речима заменика председника руске компаније Александра Медведева, вратио разматрању учешћа Аустрије у пројекту "Јужни ток", с тим да крајња тачка тог гасовода и даље остаје Италија.

Компанија ОМВ је више од 40 година главни партнер "Гаспрома" у Аустрији. Прошле године је "Гаспром" посредством ОМВ-а испоручио 5,23 милијарде кубних метара гаса, подсетио је Итартас.

Компанија "Саут стрим транспорт" је закључила уговоре о изградњи друге линије морског дела гасовода "Јужни ток" са швајцарском компанијом "Алсеас" о радовима на постављању гасовода у морским дубинама и са италијанском фирмом "Саипем" за пружање услуга у току изградње. 

Како је саопштио "Гаспром", у складу са уговором, "Алсеас" треба по морском дну да постави скоро 900 километара цеви.

"Саипем" ће, при постављању друге линије гасовода, пружати услуге инжињерско-техничких радова, управљања складишним терминалима за чување цеви и спајања морског дела гасовода са гасоводом на обали, пренео је Итартас.

Љубљански дневни лист Дневник јуче је о оценио да поновним укључивањем Аустрије у пројект гасовода "Јужни ток" Словенија губи важан адут у преговорима са "Гаспромом", јер њена траса престаје да буде једина могућа у повезивању гасовода из Мађарске према Италији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво