Читај ми!

Подморница завршила потрагу несталим авионом

Роботичка мини подморница "блуфин-21" завршила је потрагу за малезијским авионом у јужном делу Индијског океана. У току је анализа прикупљених података.

Ово је трећи пут да подморница претражује океан. Два претходна покушаја су обустављена због техничких потешкоћа мини подморнице, која је власништво америчке морнарице, јавља Танјуг.

Сви подаци које је подморница прикупила тренутно се анализирају. Анализе података до којих је дошла подморница из прва два покушаја нису ништа значајно показале, наводи Би-Би-Си.

Подморница претражује област Индијског океана из које су регистровани сигнали за које се верују да су дошли из црних кутија несталог авиона.

На основу сателитских снимака закључено је да је авион нестао западно од Перта, али још није познато зашто се налазио на тако великој удаљености од свог курса и истрага о томе траје.

Аустралијски премијер Тони Абот је у интервјуу за Вол стрит џурнал рекао да власти неће престати потрагу за авионом МХ370, који је нестао 8. марта са 239 путника и чланова посаде.

Власти су наговестиле да би у претрагу дна океана могле да буду укључена специјална роботичка возила, која могу да се спусте на дубину до шест километара, пошто "блуфин 21" може да претражује океан до 4,5 километара дубине.

Координатор тима за потрагу Ангус Хјустон пренео је да се тренутно анализирају узорци нафте из области у којој су забележени сигнали прошле седмице, а да прикупљени узорци не припадају бродовима који плове том облашћу.

Ипак, као и током ранијих потрага, упозорио је да се не сме преуранити са доношењем закључака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво