Српски добровољци у Севастопољу

Добровољци из Србије који су се представили као припадници "Четничког покрета", стигли су у Севастопољ, јавља "Итартас".

Ми представљамо "Четнички покрет" и нас можете упоредити са козацима у Русији. Наш циљ је да у име српског народа дамо подршку руском народу. У овом тренутку је овде све исто као некада у Србији. Запад и Европа финансирају опозицију и они говоре да хоће у Европу, а све је то лаж - рекао је Милутин Малишић, који се представио као командант четничке гарде "Вукови", наводи руска агенција Итартас.

"Нас су позвали козаци и ми смо се одазвали. За време ратова у некадашњој Југославији, постојао је велики број руских добровољаца који су се борили на српској страни и као браћа нам помогли. Наша је дужност да будемо овде", рекао је Малишић.

На прес-конференцији добровољци су још рекли да не очекују масовни долазак из Србије "јер смо ми мали народ", али и да гаје велику љубав према Русији.

У Севастопољ је, како наводи Итартас, стигло пет добровољаца из Србије и они ће, према козачким изворима, бити распоређени на једном од чек-поинта на уласку у град.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво