Кина, борбени авиони у новој зони

Кина послала борбене авионе у новопроглашену зону ваздухопловне одбране у Источнокинеском мору. Кина раније саопштила да сви авиони који пролазе кроз ту зону морају да поднесу планове лета и да се идентификују. Међутим, од тада су кроз област прошле војне летелице Јапана, Јужне Кореје и САД.

У новопроглашену зону ваздухопловне одбране у Источнокинеском мору Кина је данас послала борбене авионе, јавили су кинески државни медији.

Портпарол ваздухопловних снага, пуковник Шен Ђинке рекао је да је неколико борбених летелица размештено како би спровеле рутинске патроле "као одбрамбену меру и у складу са међународном заједничком праксом", јавила је агенција Синхуа, а пренео Би-Би-Си.

Ђинке је истакао да ће ваздухопловне снаге кинеске војске остати у стању приправности и да ће предузети мере како би отклониле све претње у циљу заштите националне безбедности.

Зона, коју је Пекинг прогласио прошле седмице, покрива територију на коју, поред Кине, право полажу и Јапан, Тајван и Јужна Кореја.

Кина је раније саопштила да сви авиони који пролазе кроз ту зону морају да поднесу планове лета и да се идентификују, а да ће се у супротном суочити са "ванредним одбрамбеним мерама".

Међутим, од тада су кроз област коју та зона покрива прошле војне летелице Јапана, Јужне Кореје и САД.

Кина истиче да је успостављање зоне "потпуно оправдано и легитимно".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво