Читај ми!

Прекасно за балсамовање Чавеза?

Можда је касно да преминули председник Вернецуеле Уго Чавез буде балсамован као Лењин тако да његово тело може бити вечно изложено, рекао Николас Мадуро, који обавља дужност председника. Припреме за тај процес морале су бити предузете много раније, каже Мадуро.

Вршилац дужности председника Венецуеле Николас Мадуро признао је да је можда касно да преминули председник Уго Чавез буде балсамован као Лењин тако да његово тело може бити вечно изложено.

"Позвали смо врхунске научнике, најбоље у свету, из Русије и Немачке. Научни извештаји и мишљења која добијамо гласе да ће бити врло тешко обавити специјално балсамовање које би омогућило да буде изложен довека", изјавио је Мадуро на једној манифестацији коју је преносила државна телевизија.

Влада је желела да Чавезове присталице могу вечно да га посећују.

"Разлог је то што су припреме за тај процес морале бити предузете много раније. Одлука је морала бити донета много раније", рекао је Мадуро, пренео је АФП.

"Зато имам дужност да то објавим како би сви знали да постоје тешкоће због којих можда неће бити могуће да Чавез буде балсамован као Лењин, Хо Ши Мин или Мао Цедунг", рекао је Мадуро.

Два дана после Чавезове смрти најавио је да жели да његово тело буде "вечно" очувано како би људи могли да га виде.

Мадуро је рекао да су га на ту идеју подстакла љубав према Чавезу и председници других земаља који су сугерисали да председниково тело буде очувано како би могло бити вечно изложено.

Чавезов ковчег био је изложен у Каракасу неколико дана и за то време му је одало пошту више десетина хиљада присталица.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво