Читај ми!

Ко ће наследити Уга Чавеза?

Председнички избори у Венецуели биће одржани 14. априла. Николас Мадуро положио заклетву за вршиоца дужности шефа државе, на церемонији коју је опозиција бојкотовала. Општи избори ће бити расписани у наредних 30 дана.

Избори за председник Венецуеле биће одржани 14. априла, саопштила је изборна комисија. После смрти председника Венецуеле Уга Чавеза, за вршиоца дужности шефа државе именован је Николас Мадуро, који је данас положио заклетву, на церемонији коју је опозиција бојкотовала, тврдећи да није по уставу.

Мадуро ће на изборе изаћи као кандидат владајуће партије, док ће, како се очекује, лидер опозиције Енрике Каприлес бити његов противкандидат.

Каприлес је у на изборима у октобру изгубио од Чавеса, који је, одлазећи на операцију канцера на Кубу у децембру, одредио Мадура за свог наследника.

Такође је најављено да ће општи избори бити расписани у наредних 30 дана.

Главна венецуеланска опозициона коалиција бојкотовала је полагање заклетве, а њен лидер Каприлес је изјавио да је постављење Мадура неуставно и да би, према уставу, председник Народне скупштине требало да преузме улогу в.д. председника државе.

Венецуелански лидер Чавез преминуо је 5. марта после дуге и тешке болести, официјелна сахрана обављена је јуче у Каракасу, а његово тело биће балсамовано и трајно изложено у војном музеју у Каракасу где је Чавес 1992, као војни официр, заробљен после неуспелог пуча.

Зграда ће бити претворена у "музеј револуције".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво