Читај ми!

Моралес убеђен да је Чавес отрован

Председник Боливије и један од најближих пријатеља и савезника преминулог венецуеланског председника Уга Чавеса, Ево Моралес изјавио да је "скоро сигуран" да је Чавес отрован.

Један од најближих пријатеља и савезника преминулог венецуеланског председника Уга Чавеса, председник Боливије,  Ево Моралес, изјавио је да је "скоро сигуран" да је Чавес био отрован.

"Наша браћа - (вршилац председника Венецуеле Николас) Мадуро и друге власти Венецуеле - спровешће детаљну истрагу, али сам ја скоро сигуран да је Чавес био отрован", рекао је Моралес у владиној палати у Сукреу, пренела је агенција РИА Новости.

Према речима Моралеса, чије је обраћање пренео латиноамерички ТВ канал Телесур, империја има све инструменте да планира активности за свргавање влада, лидера, социјалних покрета, који се противе капитализму, али када не успеју да победе империја, преузима задатак да оконча живот одређеног лидера.

Боливијски председник је указао да је Чавес био војник са добро физичком припремом а његова служба безбедности је увек функционисала ефикасно.

Моралес је додао да је могуће сумњати да је тровање било узрок смрти и палестинског лидера Јасера Арафата и хероја борбе за ослободјење Латинске Америке Симона Боливара.

Руска агенција наводи да је и Мадуро у парламенту после полагања председничке заклетве скренуо пажњу да се болест Чавеса развијала у чудним околностима.

Чавес је преминуо у уторак 5. марта, у 58. години у војној болници у Каракасу где се вратио из Хаване где се лечио од рака након последње операције децембра 2012. године, подсећа РИА Новости.

Агенција Ројтерс наводи, позивајући се на изворе, да је Чавес пао у кому дан пре смрти од респираторне инсуфицијенције пошто се рак проширио на његова плућа.

Британска агенција наводи да је право стање Чавеса била једна од најчуванијих тајни на свету од када му је откривен канцер јуна 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво