Читај ми!

Ал Каида избачена из Јемена

После вишемесечне офанзиве, јеменска војска преузела је контролу над стратешким градовима Зинђибар и Џар, на југу земље. Ал Каида је контролисала југ земље већ годину дана, откако је искористила хаос настао збацивањем режима Али Абдулаха Салеха.

Јеменска војска је у потпуности преузела контролу над главним градом јужне провинције Абјан, Зинђибаром, који су више од годину дана држали борци Ал Каиде, рекао је командант војске Јемена који је на терену.

"Зинђибар је у потпуности под контролом војске, а припадници Ал Каиде су под притиском напустили град", истакао је за Франс прес генерал Мухамед ел Сумали, командант 25. механизоване бригаде која је извела напад.

"Повлачећи се из града борци Ал Каиде су иза себе остављали бомбе и мине, али то није спречило војску да се распореди по читавом граду", рекао је генерал јеменске војске.

Војска је тачно пре месец дана започела нову велику офанзиву са циљем да поврати контролу над Зинђибаром и другим упориштима Ал Каиде на југу земље.

Поред Зинђибара, Ал Каида се повукла са положаја у граду Џар у ком се налази стратешка војна база од кључног значаја за снабдевање Ал Каиде на југу Јемена.

Генерал мајор Салем Катан, командант јеменске војске на југу земље, јавио се из зграде општине у Зинђибару одакле је потврдио да је војска потпуно очистила оба града.

Припадници Ал Каиде преузели су контролу над већим делом југа земље прошле године, искористивши унутрашње политичке немире и протесте у Јемену током којих је бивши председник Али Абдулах Салех натеран да напусти власт.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво