Читај ми!

Кинеска влада на мети "Анонимуса"

"Анонимуси" извршили упаде на сајтове владе у Кини, протестујући због рестрикција на интернету у тој земљи. "Драга кинеска владо, ви нисте непогрешиви, данас су вам сајтови нападнути, а сутра ће пасти ваш режим", стајало је у поруци на једном од хакованих сајтова.

Кина покушава да обнови неколико владиних сајтова, после напада међународне група хакера "Анонимус", који протестују због кинеских рестрикција на интернету.

"Анонимуси Кина" су у поруци на Твитеру навели да су извршили упаде на сајтове владиних бироа у неколико кинеских градова, међу којима и Ченгду, главни град провинције на југозападу Кине.

Активисти "Анонимуса" ангажовани су и у политичким стварима, укључујући противљење глобалном затварању сајтова са којих могу да се преузимају разни подаци у одбрани Викиликса који је објављивао тајна документа.

Неки од сајтова за које "Анонимуси" тврде да су били мета напада сада раде, а владини званичници негирају да су они уопште били хаковани, док управа кинеског техничког тима за одговоре на нападе није била доступна, преноси АП.

У поруци остављеној на једном нападнутом сајту пословног дистрикта Чендуа, хакери су исказали бес због рестрикција кинеске владе на интернету.

"Драга кинеска владо, ви нисте непогрешиви, данас су вам сајтови нападнути, а сутра ће пасти ваш режим. Оно што данас радите вашем великом народу, сутра ће бити урађено вама, без милости", писало је у поруци, која је садржала и упутства како заобићи кинеске рестрикције на интернету.

Иначе, кинеске власти блокирају домаће интернет кориснике да приступе страним друштвеним мрежама Фејсбуку и Твитеру, а често су на домаћим мрежама цензурисане политички осетљиве теме и коментари.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво