Читај ми!

Строс-Кан пуштен из притвора

Доминик Строс-Кан пуштен из полицијске станице у Лилу после испитивања о учествовању у оргијама у Паризу и Вашингтону, које је неколицина бизнисмена плаћала проневереним новцем.

Бивши шеф Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминик Строс-Кан пуштен је из полицијске станице у Лилу на северу Француске, после два дана испитивања. Строс-Кан је испитан у вези са учешћем у оргијама у Паризу и Вашингтону, за које се претпоставља да је неколицина бизнисмена плаћала проневереним новцем.

Неименовани извор близак истрази изјавио је раније да ће Строс-Кану бити уручен позив да се појави пред истражним судијама у марту да би био испитан као сведок или да би одговорио на оптужбе у вези са проституцијом и корупцијом, јавио је АФП.

Његов адвокат Фредерик Болије изјавио је да је Стос-Кан "веома задовољан што су га чули" истражитељи који су га испитивали због наводног "подстицања тешког подвођења" које је организовала група, и "злоупотребе средстава компаније".

Током испитивања Строс-Кан је рекао да није сумњао да су жене које је сретао на оргијама проститутке, јер су му их представљали полицајци.

Строс-Кана ће, такође, испитати и Служба за унутрашње послове француске полиције, која води посебну истрагу о полицијском комесару Жан-Кристофу Лагарду, који је оптужен за подвођење.

Бивши први човек ММФ-а ће морати и да одговори на питање да ли је знао да су његови домаћини који су организовали забаве плаћали даме за пратњу новцем из јавних компанија.

Плаћање проститутки у Француској није нелегално, али остваривање добити из порока односно злопотреба компанијског новца за плаћање сексуалних услуга јесте кажњиво.

Према француском закону, подстицање на организовано подвођење кажњава се затворском казном до 20 година, а за проневеру компанијског новца предвиђено је до пет година затвора и новчана казна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво