Читај ми!

Ухапшено 300 "окупатора"

Четири особе повређене, а 300 ухапшено у сукобу полиције и демонстраната покрета "Окупирај" у Окланду. Демонстранти упали у градску скупштину и запалили америчку заставу.

У сукобу демостраната и полиције у Окланду, четири особе су повређене, а око 300 ухапшено када су демонстранти упали у Градску скупштину и запалили америчку заставу, а полиција одговорила сузавцем и "флеш" гранатама, једном врстом безопасних ручних граната.

"Три полицајца и један демонстрант су повређени и три приватна возила су демолирана", саопштила је полицијa Окланда, а пренео АФП.

Сукоб полиције и демостраната почео је при покушају демонстраната да заузму напуштени конгресни центар "Хенри Каjзер" и да тамо направе своје нови камп и затим наставили ка центру Окланда и Градској скупштини где су испред зграде запалили заставу, а затим упали у хол у починили штету на изложбеној поставци.

Агенција АП наводи да је јуче био најхаотичнији дан од новембра прошле године када је градска полиција уклонила камп огранка покрета "Окупирајте Вол стрит" у Окланду.

Демонстранти су се сукобили с полицијом током дана пошто су претходно бацали камење, флаше и друге предмете на полицајце.

Протести су добијали на масовности како је дан одмицао и према проценама, у центру Окланда било је и око 2.000 демонстраната.

Покрет "Окупирајте Вол стрит" који осуђује неумереност корпорација и економску неједнакости формиран је у Њујорку прошле јесени, а највећу масовност имао је Окланду, Њујорку и Лос Анђелесу.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво