Читај ми!

Николић тражи "обарање" избора

Томислав Николић поручио да би изборе требало "оборити" и оптужио власт да је у бирачки списак дописала 500.000 непостојећих и мртвих, а онда "заокружила" њихове гласове. Николић је новинарима показао око 3.000 гласачких листића, који су, како тврди, бачени после избора и замењени новим, на којима су заокружени представници власти.

Кандидат Српске напредне странке за председника Србије Томислав Николић изјавио је да би изборе требало "оборити" и да Демократска странка, због организовања изборне крађе, више не би требало да наступи ни на једним изборима.

"Ухватили смо их у крађи гласачких листића и доказаћемо зашто нисмо победили са 15 одсто разлике, колико је отприлике наша снага", рекао је Николић у Дому омладине у разговору са младима.

Николић је оптужио власт да је у бирачки списак дописала 500.000 непостојећих и мртвих, јер они не могу да се буне, а онда "заокружила" њихове гласове.

"То је тај резервоар гласова. Допише се 500.000 непостојећих и мртвих и њих заокружују на бирачком месту као да су гласали, знајући да не могу да се појаве на бирачком месту и питају зашто су заокружени када нису гласали", рекао је Николић.

Лидер напредњака је оценио да СНС, када буде доказао изборну крађу, треба "да обори изборе" и не дозволи Демократској странци да се икада више кандидује.

"Крађа у недељу је већа од оне која се догодила у септембру 2000. године, а одиграла се на свих 9.000 бирачких места у Србији, рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Бачено 3.000 листића

Николић је показао око 3.000 гласачких листића, који су, како тврди, бачени у контејнер после избора и навео да су они замењени новим листићима на којима су заокружени представници актуелних власти.

Николић није желео да прецизира где су ти листићи нађени, али је рекао да је њихово место требало да буде у РИК-у, а не у његовим рукама.

Он је рекао и да је од тих 3.000 бачених изборних листића на 2.800 глас дат представницима опозиционих странака док је за представнике власти било 70 гласова.

Николић је навео да СНС оставља РИК-у, Управном суду, тужилаштву и полицији да провере наводе које је он данас изнео и да очекује одговор од Бориса Тадића.

"Лажни листићи" су, према његовим информацијама, штампани у Пољској, а преко мађарске границе стигли су у Србију и подељени су члановима бирачких одбора из владајуће коалиције како би их они заменили.

Николић је, такође, навео и да је ОЕБС изјавио да изводи из бирачког списка са Косова и Метохије не одговарају централном бирачком списку који постоји у Министарству за државну управу и локалну самоуправу.

Он тврди и да су покрадени сви представници опозиционих партија, а не само СНС, и најавио да ће разговарати са представницима других политичких партија које сматрају да су покрадене.

Српска напредна странка најавила је да ће у суботу бити одржана седница Председништва партије, на којој ће бити донете одлуке о даљем учешћу у изборном процесу, могућим масовним протестима, али и потенцијалним договорима и заједничком деловању са опозиционим странкама које су, како се наводи, оштећене у изборном процесу.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво