Демократе предале изборну листу

Избори 6. маја представљају избор за будућност, избор за остваривање нових шанси које су нам отворене освајањем статуса кандидата, рекао председник ДС-а Борис Тадић, који је потписао парламентарну листу "Избор за бољи живот - Борис Тадић". На листи ДС-а генетичар Миодраг Стојковић.

Демократска странка прва је вечерас Републичкој изборној комисији предала листу за учешће на парламентарним изборима 6. маја.

Уз изборну листу "Избор за бољи живот - Борис Тадић", на којој се налази 250 кандидата за народне посланике у Скупштини Србије, коалиција чији је стожер ДС предала је 14.329 потписа грађана.

Први на листи је потпредседник ДС Драган Ђилас, друга је Ружица Ђинђић, а трећи је председник Политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић.

Председник Демократске странке Борис Тадић који је раније данас потписао листу, рекао је да предстојећи избори представљају избор за будућност, избор за остваривање нових шанси које су нам отворене освајањем статуса кандидата за ЕУ.

"Демократска странка и листа 'Избор за бољи живот - Борис Тадић' ће грађанима понудити кредибилан план који ће омогућити отварање нових шанси за све наше грађане и представити листу одговорних људи који тај план могу да спроведу", наводи се у саопштењу странке.

ДС је, како се наводи, сигурна да ће грађани на предстојећим изборима направити најбољи избор, избор за бољи живот, избор за сигурну будућност.

Додаје се да је листа кандидата за парламентарне изборе "Избор за бољи живот - Борис Тадић" заједничка листа састављена од странака са којима демократе деле исте вредности и програмске циљеве, странака са којима и у будућности жели да настави процес европских интеграција, реформи и модернизације Србије.

На листи ДС-а за парламентарне изборе налази се и генетичар Миодраг Стојковић. Власник Специјалне болнице за лечење стерилтета у Лесковцу нашао се на петом месту на листи кандидата Демократске странке за будући сазив Скупштине Србије.

Стојковић је агенцији Бета рекао да се за улазак у политику одлучио због жеље да утуче на промену стања у области науке, а да је ДС изабрао зато што мисли да има најбољи програм у тој области.

"Желим да на основу свог искуства у свету и искуства које сам стекао у последње четири године у својој земљи, учиним нешто корисно и важно за своју земљу, пре свега у области науке и здравства", навео је Стојковић.

Стојковић је додао да се налази на 5. месту на листи кандидата ДС, иза Драгана Ђиласа, Ружице Ђинђић, Драгољуба Мићуновића и Расима Љајића, као кандидат из Лесковца. "Желим нешто да учиним и за свој Лесковац и за варош Вучје, где сада живим", рекао је Стојковић.

На листи ДС-а налазе се и потпредседници ДС-а Јелена Триван и Душан Петровић, као и председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

На деветом месту кандидата за посланике је Милица Делевић, а на десетом и једанаестом високи функционери ДС-а Бојан Пајтић, Драган Шутановац и Нада Колунџија, као и председник Владе Србије Мирко Цветковић.

Међу кандидатима који следе су и Гордана Чомић, Вук Јеремић, Снежана Маловић, Бојан Костреш, Божидар Ђелић, Милан Марковић, Оливер Дулић, Горан Богдановић, Борислав Стефановић, Александра Јерков и Бошко Ристић.

Такође, на листи "Избор за бољи живот - Борис Тадић" су и Горица Мојовић, Мехо Омеровић, Слободан Хомен, Олгица Батић, Ненад Константиновић, Срђан Миливојевић, Марко Ђуришић, Александар Влаховић, Александар Шапић, али и бивши чланови СПО-а Сања Чековић и Срђан Срећковић.

Међу бројним професорима, правницима, економистима, лекарима, адвокатима, политиколозима, на листи 250 кандидата за посланике су и глумци Бранко Цвејић, Весна Милекић и Марко Стојановић, као и редитељ Југ Радивојевић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво