Спречен скуп десничара у Београду

Полиција забранила десничарским удружењима да у Београду организују кацију под називом "Срећан 11. јул, дан ослобађања Сребренице". У МУП-у кажу да је разлог за забрану промена садржаја најављене акције.

Полиција није данас дозволила симпатизерима удружења "Наши" и "Српски народни покрет 1389" да у центру Београда организују акцију под слоганом "Срећан 11. јул, дан ослобађања Сребренице".

Неколико симпатизера тих десничарских организација данас се у 13 сати, како су и најавили, окупило на централном београдском тргу Теразије, међутим Министарство унутрашњих послова одлучило је током преподнева да забрани скуп.

Учесници скупа су усмено на лицу места обавештени да им окупљање није дозвољено, након чега су их полицајци легитимисали и наложили им да се разиђу.

Полиција је привела једног од учесника скупа, који је на себи имао мајицу са фотографијом хашког оптуженика Ратка Младића, и одузела заставе и пропагандни материјал.

МУП је организаторима првобитно био одобрио само постављање штанда и дељење пропагандног материјала, али је у међувремену дошло до промене садржаја те акције и зато је одлучено да се она забрани.

Удружења "Наши" и "1389" јутрос су најавили да ће на скупу у центру Београда поставити пулт са промотивним материјалом, и да ће грађани моћи да се фотографишу са постером генерала Ратка Младића у природној величини.

Невладина организација "Иницијатива младих за људска права" позвала је надлежно тужилаштво да хитно покрене поступак против свих особа које су ноћас по Београду лепиле плакате са поруком "Срећан вам 11. јул, дан ослобођења српског града Сребренице", којим се, према мишљењу те организације, слави злочин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво