Оперативни тим за сарадњу с Хагом заседа свакодневно

Оперативни тим Акционог тима за сарадњу с Хашким трибуналом заседаће свакодневно, одлучено је на састанку у Београду, неколико дана уочи доласка главног хашког тужиоца, Сержа Брамерца.

На састанку Акционог тима за сарадњу с Хашким трибуналом, првом у делимично измењеном саставу, договорена је другачија динамика рада и активности тог тима, потврдио је председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић.

Нови чланови тима су министар полиције Ивица Дачић, уместо Драгана Јочића, и директор БИА Саша Вукадиновић, који је на тој функцији заменио Радета Булатовића.

Састанку је присуствовао и директор полиције Милорад Вељовић.

"Разговарали смо о посети главног тужиоца Хашког трибунала, Сержа Брамерца, Београду, најављене за среду, 23. јул, начину рада Акционог тима, динамици активности," прецизирао је Љајић.

Према његовим речима, тај тим ће заседати једном до два пута недељно, док ће оперативни тим заседати свакодневно.

Акциони тим ће на сваких месец дана правити извештај о томе шта је урађено у току претходног периода.

Новине у раду у складу су са Љајићевом недавном изјавом да "док се хашка прича не заврши, односно док Радован Караџић, Ратко Младић и Горан Хаџић не буду у Хагу, једино ко има штете у сваком смислу је Србија".

Од предстојеће посете Брамерца нашој земљи, према речима Љајића, не треба очекивати спектакуларне резултате.

"Посета је радног карактера, повод су избор нове владе и персоналне промене у Акционом тиму, јер главни тужилац жели да се упозна са људима који ће на овај или онај начин бити укључени у сарадњу с Хагом", објаснио је Љајић.

Повезане вести:

Караџић, Младић и Хаџић нису у Босни

Љајић: Нико не зна где је хашка "тројка"

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво