Драма на београдским улицама

Mладић Ј.К. погинуо од властите ручне бомбе после сукоба са полицијом, која му је на Вождовцу препречила пут и спасила киднапованог таксисту. Драма је почела касно синоћ испред Центра Сава, када је Ј.К. отворио ватру на једног таксисту, затим другог киднаповао, а потом пуцао и на полицију.

Двадесетчетворогодишњи Ј.К. је око 22.30 часова таксијем дошао на паркинг код Сава центра. Таксисти, који га је довезао, тражио је да га вози целу ноћ, рекавши да ће га богато наградити.

Возач га је упутио на свог колегу, пошто је завршавао смену. Тада је Ј. К. показао револвер и ручну бомбу, са које је скинуо осигурач.

Таксиста је, ипак, успео да побегне, а Ј.К. је испалио неколико хитаца ка његовом возилу.

Затим је ушао у следећи такси, приморавши возача да га вози кроз град. Током вожње таксисти је показао да је поред револвера и ручне бомбе, опасан експолозивом а да има и аутоматски пиштољ "шкорпион".

Задржавши присебност, возач таксија је акивирао такозвани "паник тастер" и тако омогућио полицији да га лоцира и препречи пут возилу у Заплањској улици на Вождовцу.

Ј.К. је запуцао на припаднике интервентне бригаде, на шта су они узвратили ватру. Таксиста је искористио тај тренутак и побегао из свог возила.

Члан тима Интервентне јединице Душан Новаковић рекао је да је пришао возилу, отворио врата и видео да лице код себе има шкорпион.

"Десном руком сам ухватио шкорпион и спустио цев ка доле, левом руком сам га ухватио за груди и покушао да га извучем из возила, након чега сам видео да лице код себе у левој руци има бомбу којој је скинут осигурач. Након тога сам пустио лице, он је покушао да испали у правцу мене", рекао је Новаковић.

Новаковић је нагласио да пошто је Ј.К. промашио, стекли су се услови за употребу ватреног оружја од стране колеге који је то и урадио и додао је да се и након две секунде чула експлозија бомбе.

Вођа тима Интервентне јединице Тибор Виши рекао је да није постојало ништа друго него да заштити живот колеге и употребио је ватрено оружје испаливши неколико хитаца у правцу лица, а после секунд и по чула се и ескплозија.

Полиција је пришла возилу у коме се налазио Ј.К., који је још давао знаке живота. Младић је пребачен у Ургентни центар, где је подлегао повредама.

Полиција је потврдила да је младић погинуо од експлозије своје ручне бомбе. У његовом стану полиција је данас пронашла велику количину оружја, експлозива и муниције.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво