Повређена Македонка и даље критично

Здравствено стање македонске држављанке Дафине Анастасове која је тешко повређена када је на њу пала грана са дрвета у Егзитовом кампу и даље је критично, рекао је начелник Ургентне хирургије Клиничког центра Војводине Зоран Ђерманов.

Ђерманов је рекао да се Анастасова након јучерашње неурохируршке операције главе налази на Клиници интензивне терапије и да је још у критичном стању.

Ђорђе Марковски из Прилепа, који је такође повређен у несрећи у Егзитовом кампу, налази се на Институту за грудну хирургију у Сремској Камници и његово стање је стабилно, рекао је Ђерманов.

Начелник Ургентне хирургије потврдио је новинарима да су из Македоније допутовали родитељи повређених и обишли их, а организатори фестивала обезбедили су им смештај у Новом Саду.

У несрећи која се јуче око 10 сати догодила у Егзитовом кампу код Филозофског факултета, када је грана са дрвета са велике висине пала на шатор, погинула је Јелена Матић из Параћина, коју су лекари, по пријему на ургентно одељење покушали да реанимирају, али нису успели јер су повреде главе биле фаталне по њен живот.

Током трајања фестивала повређено 47 посетилаца

Доктор Ђерманов је рекао да је у Клиничком центру Војводине током трајања музичког фестивала Егзит збринуто 47 пацијената.

Сви пацијенти доведени су из Егзит кампа или са Петроварадинске тврђаве.

"Нажалост, оно што ранијих година нисмо имали, догодило се у несрећи у Егзитовом кампу са смртним исходом", рекао је Ђерманов.

Према речима Ђерманова, још четворо примљених пацијената имало је повреде теже природе, али су они након збрињавања пуштени на кућно лечење.

"Један пацијент је примљен на максилофацијалну хирургију, а један, лакше повређени, на ортопедију, али је на сопствен захтев напустио болницу.

Преосталих 38-оро повређених је након збрињавања пуштено кући", рекао је Ђерманов.

Повезане вести:

Несрећа у "Егзит кампу" 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво