Истрага због СМС превара

Против 14 припадника организоване криминалне групе, осумњичених да су, користећи недозвољена техничка средства освојили 20 аутомобила и три стана на наградним играма СМС лицитација, истрaжни судија донео решење за спровођење истраге.

Истражни судија Специјалног суда донео је решење о спровођењу истраге против 14 припадника организоване криминалне групе, осумњичених за превару. Сумња се да су, користећи недозвољена техничка средства, за месец дана, ове године освојили 20 аутомобила и три стана на наградним играма СМС лицитација.

Ухапшени чланови криминалне групе користили су ову опрему за учествовање у наградним играма РТС лицитација и на Пинку, Гранд лицитација и Гранд ауто.

Како сазнаје РТС, ухапшени су слали СМС поруке и на основу повратних порука рачунали које су понуде у том тренутку најниже.

За то су користили више од 20 умрежених рачунара и око 200 мобилних телефона повезаних програмом, што је противно правилима игре.

Програм је осмислио Предраг Бећирић, осумњичен да је организатор криминалне групе.

Специјални тужилац за организован криминал Миљко Радисављевић објасниo je да је та криминална група без упада у технички систем Државне лутрије Србије утицала на резултат наградних игара.

"Да би прикрили чињеницу да су освојили готово све награде у периоду од месец дана, остали чланови криминалне групе проналазили су заинтересована лица која су у замену за новчану награду од 50 до 200 евра глумили срећне добитнике, преузимали аутомобиле а потом их предавали припадницима криминалне групе", рекао је Радисављевић.

Од 18. јануара до 25. фебруара ове године плен те криминалне групе је 18 "пунта", један "пасат", једна "шкода октавија" и три стана. Укупна вредност процењена је на више од 40 милиона динара.

"Према прикупљеним подацима утврђено је да у ове незаконите активности нису били укључени запослени са РТС, Пинка и Државне лутрије Србије. Штавише, захваљујући информацијама Лутрије да има покушаја злоупотребе СМС игара на срећу од стране појединих играча дошло је до откривања ове криминалне групе", рекао је Радисављевић.

Истрага ће бити проширена и на 2009. годину, јер се сумња да су ухапшени, исти метод користили и прошле године.

На то указује и више од 60 аутомобила пронађених на паркинзима које је користила та криминална група.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво