Читај ми!

Лалић о убиствима клана Беливук-Миљковић и апликацији "Скај"

У Специјалном суду у Београду испитивањем окривљеног-сарадника Срђана Лалића настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмицу и силовање.

Одговарајући на питања судије, Срђан Лалић је рекао да он никад није видео да је неком позлило током убијања и уклањања тела, додајући да нико од припадника не би показао слабост.

Лалић је рекао да је оптужени В. Д. био задужен за индустријску машину за млевење меса, прво је укључивао и искључивао у процесу млевења, а касније чистио и расклапао.

Машина је, како је казао Лалић, могла и кости да меље, а након тог процеса прво је чишћена водом, затим посипана соном киселином или варикином, као што је била процедура и за целу скривену просторију.

Судија је питала Лалића и за пребијање И. С., на шта је он рекао да га је ударио пар пута дрвеном дршком од лопате по цеваницама, наводећи да оштећеном "није пукла ни кожа".

Такође, Лалић је рекао да су га вође групе након убиства Милана Љепоје питале да ли би се бунио да подели са М. Б. кокаин који је послао Радоје Звицер као награду за ово убиство, јер М. Б. није учествовао због короне, на шта је Лалић вођама рекао да није проблем.

Лалић је у Специјаном суду рекао да није смео да се усуди да одбије неки задатак вођа групе Вејка Беливука и Марка Миљковића.

"Беливук и Миљковић потпуно различити"

Одговарајући на питања пуномоћника оштећених, окривљени-сарадник је испричао и да Беливук или Миљковић потпуно различити, те да Беливук има неку природну харизму, док је Миљковић много лукавији и повлачи више потеза, а на питање ко је имао већи ауторитет , Лалић није одговорио.

Навео је и да су ове групе охрабривале насиље, као и да он сматра да су Мирка Kојића и Љубомира Лаиновића убили припадници зарад чисте финансијске користи.

Одговарајући на питања пуномоћника оштећене супруге Горана Величковића, Лалић је рекао да је Беливуку било криво због ситуације са Величковићем, као и да је хтео да ступи у контакт са њим након што Величковић изађе из затвора.

Лалић је открио да су припадници групе фотографије убијеног Милана Љепоје слали Радоју Звицеру, додајући да су углавном Миљковић и Беливук сликали тела.

Пуномоћник оштећене породице убијеног Лазара Вукићевића постављао је затим питања Лалићу, који је рекао да је Вукићевић убијен јер је активно планирао убиство Беливука и Миљковића, а претученог и касније убијеног Вукићевића је фотографисао Милош Будимир.

Будимир је касније слао те фотографије Беливуку и Миљковићу, који су се тада налазили у Црној Гори.

Лалић је затим одговарајући на питања пуномоћника мајке Горана Михајловића, рекао да је видео фотографије Михајлевићевог угљенисаног тела, као и фотографију на којој се види да му излази пена из уста.

Група је према Лалићевим речима имала два или три возила марке "смарт", јер може да се направи добра скривена шупљина у поду.

Група је према његовом сведочењу, увек тражила начин да се уклони тело убијеног, јер је много мањи проблем када човек нестане него да буде изрешетан на улици, јер то привлачи пажњу полиције и јавности.

Открио је и да су вође током планирања убистава прво покушавали жртву да намаме или отму, а уколико то не успеју онда су убијали на улици, као што је случај био са Љубомиром Марковићем, који је, како тврди Лалић убијен од стране овог клана, на Лекином брду.

Михајловић је према речима Лалића, убијен јер су вође сматрале да је опасан и да је близак "шкаљарском клану".

Лалић је рекао да ова криминална група није имала подршку безбедносних служби, због чега су морали све пажљиво да раде и да уклањају доказе.

О апликацији "Скај"

Лалић тврди да је 2018. године био дистрибутер за телефоне са апликацијом "Скај", објашњавајући како апликација функционише.

Како је навео, пре хапшења "Скај" је имао 1.250 корисиника, додајући да је овом апликацијом снабдевао већину припадника "кавачког клана".

Окривљени-сведок је рекао да је почетком 2020. године увидео да може преко апликације да види где се налазе корисници, након чега му је Р. Ж. рекао да провери где се налазе Алан Kожар и Дамир Хаџић, који су у јулу те године убијени на Kрфу. 

Суђење овој организованој групи би требало да буде настављено сутра, постављањем питања од стране адвоката и окривљених.

Лалић се нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал да за казну затвора од 18 година прича о злочинима које су припадници починили.

Након Лалића и остали окривљени-сарадници Бојан Хрватин и Никола Спасојевић ће причати о злочинима. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво