Читај ми!

У Шапцу ухапшена група због сумње да је штампала лажне динаре и евре

По налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка ухапшено је пет особа, због постојања основа сумње да су у Шапцу направили штампарију у којој су правили лажни новац.

Из Тужилаштва наводе да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346 и кривично дело фалсификовање новца из чл. 241 КЗ.

Ухапшени су М.М., С. И., М.Р. М.Ј. и М.М док се једна особа налази у бекству, саопштило је Тужилаштво.

Како се наводи, та организована криминална група, деловала је у периоду од априла до данас тако што је у стану у Шапцу направила штампарију за прављење лажног новца са свом пратећом опремом у којој је правила лажан новац у свим фазама израде.

Лажан новац који су штампали био је у валути евро и динар у апоенима од 100 и 500 евра односно 2.000,00 динара. Та организована криминална група је лажни новац стављала у оптицај на територији Републике Србије, Црне Горе, Грчке и Италије.

Постоје основи сумње да су за мање од седам месеци ставили у оптицај лажан новац у укупној динарској противвредости од 15 милиона динара.

У току су претреси на више локација у Шапцу, Београду и Богатићу.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена у Тужилаштво за организовани криминал, каже се у саопштењу.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво