Читај ми!

Тужилаштво тражи притвор за вишеструког силоватеља

У Првом основном јавном тужилаштву у Београду саслушан је осумњичени И. М. због сумње да је угрозио сигурност новинарки "Информера" које су радиле са њим интервју. Он је негирао извршње кривичног дела које му се ставља на терет.

Осумњичени И. М. је изнео своју одбрану и негирао извршње кривичног дела које му се ставља на терет.

Након тога заменик тужиоца је предложио суду да се у односу на осумњиченог одреди притвор: због опасности да неће бити могуће обезбедити његово присуство у поступку, због околности које указују да би могао утицати на сведоке који тек треба да буду испитани, као и због опасности да би боравком на слободи могао учинити делом којим прети, а све то узимајући у обзир његову ранију вишеструку осуђиваност.

Такође, ради провера навода кривичне пријаве тужилаштво ће испитати оштећене, евентуалне друге сведоке, затим ће наредити комисијско психолошко-психијатријско вештачење осумњиченог на околност његове урачунљивости, а потом ће донети одлуку, о чему ће јавност бити благовремено обавештена, наводи се у саопштењу. 

И. М. је ухапшен 30. септембра када му је по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено задржавање до 48 сати.

Тужилаштву је у петак достављена кривична пријава против И. М. од стране дневних новина Информер, у којој је прецизирано да је 27. септембра извршено кривично дело угрожавање сигурности на штету новинарки које су водиле разговор са њим, саопштило је тужилаштво.

Он је више пута осуђиван због силовања и пре неколико дана, након што је одслужио казну од 15 година, изашао је из затвора.

Случај силоватеља узнемирио је јавност и актуелизовао питање - шта са опасним криминалцима и силоватељима који одслуже затворску казну, а могу да понове то дело. 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво