Читај ми!

Двоје припадника полиције на саслушању бранили се ћутањем

У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саслушано је двоје припадника полиције С. Т. (46) и М. К. (37) који су раније данас ухапшени у акцији Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле и Управе криминалистичке полиције због сумње да су злоупотребили службени положај.

Друга двојица припадника полиције који су ухапшени у истој акцији биће приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду.

С. Т. и М. К. су се на саслушању бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

С. Т. се терети за кривично дело злоупотреба службеног положаја, а М. К. да ју је подстрекавао на то кривично дело.

Након саслушања тужилаштво је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да осумњиченима одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

Сумња се да је полицијска службеница Управе за међународну оперативну сарадњу С. Т. 5. августа на захтев М. К. извршила провере кроз базе података Интерпола за особу из криминогене средине, да ли је за њим расписана међународна потерница, о чему је обавестила М. К.

Он је те податке пренео лицу из криминогене средине са којим је био у непосредном контакту јер му је, како се сумња, заједно за Р. Л. (лишеним слободе у Новом Саду) дужи временски период пружао физичко обезбеђење. Они су заузврат добијали новац и поклоне.

Претресом изнајмљеног стана у Новом Саду који су користили М. К. и Р. Л. а који је у близини адресе становања особе из криминогене средине, пронађено је оружје у нелегалном поседу и опојна дрога.

Четири припадника Министарства унтурашњих послова ухапшена су због злоупотребе службеног положаја. Сумња се да су користили службени статус како би вршили провере статуса лица из криминогене средине, а двоје од њих су и обезбеђивали ту особу.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво