Читај ми!

Бјелогрлић: Бранио сам своју част, али на погрешан начин

Глумац и редитељ Драган Бјелогрлић у Првом основном суду у Београду детаљно је изнео одбрану поводом оптужби за насилничко понашање према колеги Предрагу Антонијевићу 23. августа прошле године у Нишу.

Драган Бјелогрлић је пред судом рекао да је те ноћи бранио своју част, али на погрешан начин, објашњавајући да су догађају у Нишу претходиле двогодишње провокације Антонијевића.

Навео да га јавност зна као мирољубивог човека, те да није могуће да неко у 58. години преко ноћи постане насилник, као и да је свестан своје грешке али да не сматра да је починио кривично дело.

Антонијевић, према његовим речима, редовно провоцира људе тако што их назива погрдним именима.

Бјелогић је устврдио да је лично приствовао једном таквом догађају када је Антонијевић прво добацивао познатом писцу увредљиве речи, а потом га ухватио за "гушу".

Такође, Бјелогрлић је истакао да га је Антонијевић, након што је пустио у јавност његов наводни мејл у којем му нуди мито, сваки пут када га види прововоцирао разним увредама наводећи да је криминалац и да је криминалцима место у затвору.

Бјелогрлић је навео да се са Антонијевићем срео два пута у кафићу који се налази преко пута његове куће, те да је оба пута напустио објекат због провокација како не би дошло до инцидента.

Тог дана када је дошло до туче, Бјелогрлић тврди да је Антонијевићево присуство била директна провокација јер он није био позван на фестивал, као ни на коктел након премијере филма "Тома".

Бјелогрлић о томе шта је претходило сукобу

Појашњавајући догађај, Бјелогрлић је истакао да му је Антонијевић неколико пута добацио "олош у затвор" и још неке погрдне речи што је трајало одређени временски период.

Бјелогрлић је након неколико провокација, како каже, пришао Антонијевићу и рекао му "докле ћеш да ме провоцираш" након чега му је опалио шамар.

Како је објаснио, након шамара одмакао се јер није хтео да наставља сукоб, али га је Антонијевић ногама држао и кренуо да узме пепељару или флашу, након чега му је Бјелогрлић видевши то задао још неколико удараца затвореном шаком.

Додао је да је Антонијевић након тог инцидента насрнуо на њега, оборио га на под и ударио га пар пута песницом.

Бјелогрлић објашњава да је након догађаја дао исказ у полицији и вратио се у хотел, те су након пар сати по њега дошли припадници УКП-а са налогом за хапшење и одвели га опет у станицу.

Антонијевић сведочи 1. децембра

Наставак суђења је заказан за 1. децембар када је позван Антонијевић да сведочи у статусу оштећеног.

Истрага овог случаја спровеђена је у Нишу, али је након подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне целисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и сведоци сви из Београда.

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднело је 26. новембра суду оптужни предлог против Бјелогрлића јер је 23. августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест месеци, рекао је раније за Танјуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

На саслушању у тужилаштву Бјелогрлић је признао извршење кривичног дела и изразио жаљење.

Оба редитеља налазила су се у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво