Читај ми!

Одређен притвор до тридесет дана учитељу јахања осумњиченом за силовање

Виши суд у Београду одредио је притвор инструктору у коњичком клубу у Барајеву М. Ђ. (68) који се сумњичи да је од 2010. до 2021. године, извршио кривична дела силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и четири кривична дела недозвољене полне радње над седам полазница његове школе јахања, од којих је пет било малолетно у време извршења кривичног дела.

Учитељу јахања одређен је притвор до 30 дана да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело у кратком веменском периоду и због узнемирења јавности, прецизирала је за Танјуг портпарол тог суда, Татјана Матић.

На саслушању у тужилаштву осумњичени се бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану у овој фази поступка.

Како је Више јавно тужилаштво у Београду раније саопштило, сумња се да је М. Ђ. сва поменута кривична дела извршио у просторијама коњичког клуба.

Сумња се да је М. Ђ. у децембру 2010. године силовао малолетну девојку, која је у то време имала 17 година.

Над девојком од 15 година је, како се сумња, извршио кривично дело недозвољене полне радње у јуну 2017. године, а у марту 2018. године је покушао да је силује.

Такође, постоји сумња да је над другом девојком од 15 година у септембру 2021. године извршио кривично дело недозвољене полне радње, као и над још две пунолетне девојке у истом временском периоду.

Током 2013, 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дела недозвољене полне радње над две девојчице од 13 година.

Осумњиченог М. Ђ. оштећене су пријавиле полицији и тужилаштву исказујући тиме пуно поверење у институције.

Све оштећене ће у поступку добити статус посебно осетљивих сведока и своје исказе ће давати у законом прописаном окружењу и под прописаним условима.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво