Читај ми!

Учитељ јахања ћутао на саслушању, тужилаштво предложило притвор

У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушан је инструктор у коњичком клубу у Барајеву због сумње за силовање и обљубу ученица. На саслушању се бранио ћутањем. Тужилаштво предложило притвор за осумњиченог.

Осумњичени М. Ђ. саслушан је због сумње да је од 2010. до 2021. године, извршио кривична дела силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и четири кривична дела недозвољене полне радње над седам полазница његове школе јахања, од којих је пет било малолетно у време извршења кривичног дела.

На саслушању бранио се ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану у овој фази поступка, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

После саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да одреди притвор М. Ђ. да не би утицао на сведоке, као и да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду, али и због узнемирења јавности.

Како се сумња, М. Ђ. је сва поменута кривична дела извршио у просторијама коњичког клуба.

Сумња се да је у децембру 2010. године силовао малолетну девојку, која је у то време имала 17 година.

Над девојком од 15 година је, како се сумња, извршио кривично дело недозвољене полне радње у јуну 2017, а у марту 2018. године је покушао да је силује.

Такође, постоји сумња да је над другом девојком од 15 година у септембру 2021. године, извршио кривично дело недозвољене полне радње, као и над још две пунолетне девојке у истом временском периоду.

Током 2013, 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дела недозвољене полне радње над две девојчице од 13 година.

Осумњиченог М. Ђ. оштећене су пријавиле полицији и тужилаштву.

Све оштећене ће у поступку добити статус посебно осетљивих сведока и своје исказе ће давати у законом прописаном окружењу и под прописаним условима.

У саопштењу, тужилаштво наводи да ће се старати о максималној заштити идентитета оштећених.

Позвало је медије да о овом случају професионално извештавају, уз максимално поштовање права жртава и њихове приватности, као и права осумњиченог уз претпоставку невиности.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво