Читај ми!

Пожар на Вршачком брегу под контролом

Пожар који је избио на Вршачком брегу данас у поподневним сатима, налази се под контролом, а на терену се налазе све ватрогасне јединице из Вршца, али и из Панчева, Беле Цркве, Пландишта.

На терену се налазе и радници ЈКП Други октобар, припадници МУП-а, као и Шумске управе, а сви они раде на локализацији пожара на неколико локација на Брегу.

Велики број људи учествује у гашењу пожара, а на потезу у близини Вршачке куле ватра је већ угашена, док се на осталим местим ужурбано ради на локализацији.

Град Вршац ставио је на располагање све ресурсе и људство и заједно са ватрогасним службама учествује у гашењу пожара.

Терен је јако неприступачан, све службе дају свој максимум.

Градоначелница Вршца апелује на грађане да не долазе на брег и да не крећу у самоиницијативне акције гашења, јер због услова и самог терена, то може бити веома опасно и може ометати службе која раде на гашењу.

Позвала је све и на већи опрез и одговорно понашање у периоду великих врућина како би спречили настанак таквих ситуација.

Грађани немају разлога за већу бригу јер тренутно се ради све да се пожар локализује и угаси, истакла је градоначелница Драгана Митровић. 

Ватра је прво букнула у неприступачном делу Вршачког брега, обраслом травом и ниским растињем и шипражјем, а одатле је почела да се шири ка викендицама и ниже ка градском насељу.

У ватрогасној станици су за РТС да нема бојазни да ће ватра захватити куће.

На терену су сва три возила вршачке ватрогасне станице, а у испомоћ су стигле и колеге из Панчева.

Обавештена је и Хеликоптерска јединица да буде приправна, али из вршачке ватрогасне станице кажу да верују да за то неће бити потребе.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво