Читај ми!

Ухапшена група због кријумчарења кокаина из Јужне Америке, међу њима полицајац и припадница БИА

Припадници МУП-а, Сектора унутрашње контроле у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и БИА ухапсили су полицијског службеника УКП Д. Ј. (1981), његову супругу припадницу БИА Д. Ј. (1983), бившег полицијског службеника К. М. (1978) и грађанина Ж. Ф.(1988) из Аранђеловца због сумње да су као чланови организоване криминалне групе, у дужем временском периоду, кријумчарили велике количине кокаина прекоокеанским бродовима из Јужне Америке у земље Европске уније.

Укпашени су, како се сумња, новац стечен продајом кокаина транспортовали из Европске уније у Србију и Црну Гору, саопштио је МУП.

Осумњичени Д. Ј. је злоупотребљавајући службени положај, а за потребе организоване криминалне групе и на захтев других чланова те групе,  вршио провере кроз базе података МУП-а, прибављао податке о истрагама које води УКП и поверљиве податке неовлашћено саопштавао осталим члановима ове ОКГ, наводи се у саопштењу.

Додаје се да се сумњичи и да је из Србије у Црну Гору транспортовао већу количину новца стеченог од продаје кокаина, а део новца улагао у кријумчарење кокаина из Јужне Америке у земље Европске уније. 

Д. Ј. припадница БИА је, злоупотребљавајући службени положај, проверама кроз базе података БИА, прибављала податке о истрагама које води БИА и поверљиве  податке неовлашћено саопштавала осталим члановима ове ОКГ, каже се у саопштењу. 

Сумња се да је К. М. учествовао  у организацији кријумчарења кокаина из Јужне Америке у земље Европске уније и прикупљању новца од продате опојне дроге, као и у транспорту новца из Србије у Црну Гору.

Део новца стеченог од продаје кокаина улагао је у изградњу некретнина на територији Србије и Црне Горе. 

Осумњичени Ж.Ф. је као возач у међународном теретном транспорту новац од продаје кокаина транспортовао из Европске уније у Србију и Црну Гору.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин честитао је припадницима СУК-а, Безбедносно-информативној агенцији и Тужилаштву за организовани криминал на успешној акцији и поновио да полиција чисти своје редове од "прљавих" полицајаца, каже се у саопштењу.

Осумњиченима је, по налогу Тужилаштва за организовани криминал одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, прање новца, а полицијски службеник Д. Ј. и припадница БИА Д. Ј. и због кривичних дела злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98. Закона о тајности података, закључује се у саопштењу МУП-а.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво