Читај ми!

Пожар код Малог Зворника под контролом, нема угроженог становништва

У Сакару код Малог Зворника гори око 20 хектара шуме. Ситуација је тренутно под контролом и куће нису угрожене, каже председник општине Зоран Јевтић.

Екипе ће дежурати током ноћи, јер се ватра поново појављује на неким местима.

Екипе Електродистрибуције мењају бандере које су изгореле. Мали део мештана у селу нема струју. Пожар је избио око 15 часова на неприступачном терену.

Јевтић је додао да су пожар гасиле четири ватрогасне екипе и 20-так ватрогасаца из Малог Зворника, Љубовије, Лознице, екипа из "Србијашума", мештани.   

Припадници Сектора за ванредне ситуације раде на локализацији пожара, наводи се у саопштењу МУП-а и додаје да нема угроженог становништва и објеката.

На терену је 15 ватрогасаца са шест возила из ватрогасно-спасилачких јединица Мали Зворник, Лозница, Љубовија и Kрупањ, који су отклонили опасност да се пожар прошири на објекте и спасили шест домаћинстава.

По доласку у Сакар, ватрогасци су били концентрисани на одбрану угрожених домаћинстава, а затим и на локализацији пожара по свим правцима, додаје се у саопштењу.

Тренутно, пожар је под контролом и ватрогасци се преусмеравају на место пожара које се налази на врло неприступачном терену. Гашење пожара отежава ветар, као и неприступачан терен, који захтева да ватрогасци пешке са напртњачама гасе пожар. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво