Читај ми!

Зоран Марјановић осуђен на 40 година за убиство супруге Јелене

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду Зоран Марјановић је осуђен на 40 година затвора, због тешког убиства супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. године у Борчи. Одређен му је притвор до упућивања на извршење затворске казне. Петочлано судско веће пресуду je донело једногласно.

Виши суд у Београду изрекао је првостепену пресуду Зорану Марјановићу, оптуженом за тешко убиство супруге, певачице Јелене Марјановић.

Марјановић је осуђен на максималну казну од 40 година затвора, а поступајућа судија Јелена Шкулић одредила му је притвор до упућивања на извршење казне.

Судија је приликом изрицања пресуде рекла да је несумњиво доказано да је Марјановић искористио поверење своје супруге и убио је на свиреп и подмукао начин, како је описано у оптужници.

Додала је и да је у тренутку извршења кривичног дела био свестан тог делаБранилац Никола Думнић се по изласку из Палате правде обратио новинарима и рекао да не постоји персонални доказ који указује да је Марјановић починио убиство.

"Нико га није лично видео да је починио убиство, као што ни на њему ни на њој (жртви) није пронађен траг који би упућивао на закључак суда" рекао је Думнић.

Суд је као олакшавајуће околности разматрао то што је отац двоје деце и да раније није осуђиван, док је од отежавајућих околности ценио начин извршења дела, поверење његове супруге, као и држање након убиства.

На првостепену пресуду и одбрана и тужилаштво имају право жалбе Апелационом суду у Београду који ће донети правоснажну пресуду.

Адвокати одбране вређали судско веће, тужилац задовољан

Адвокати одбране - Никола Думнић и Стефан Јокић - нису сачекали завршетак изрицања пресуде, већ су, уз увредљиве коментаре судском већу, љутито напустили судницу након што је изречена висина казне, док је једна жена узвикивала да је Марјановић невин човек.

Бранилац Никола Думнић се по изласку из Палате правде обратио новинарима и рекао да не постоји персонални доказ који указује да је Марјановић починио убиство.

"Нико га није лично видео да је починио убиство, као што ни на њему ни на њој (жртви) није пронађен траг који би упућивао на закључак суда", рекао је Думнић.

Виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић у потпуности је задовољан првостепеном пресудом.

"Суд је у потпуности усвојио предлоге тужилаштва и правилно ценио све доказе тужилаштва, тако да сам у потпуности задовољан пресудом, висином изречене казне и одлуком којом му је суд поново одредио притвор", рекао је Стефановић.

Посебно је истакао да је пресуду једногласно донело петочлано судско веће од двоје судија и троје судија поротника.

У завршној речи поступајући тужилац Никола Ускоковић је од суда затражио да Марјановића осуди на максималну казну за кривично дело тешко убиство од 40 година, као и да му одреди притвор због узнемиравања јавности.

Ускоковић је изјавио за Танјуг да је задовољан осуђујућом пресудом, јер је суд усвојио све његове предлоге.

Напомиње да је петочлано судско веће једногласмо донело ту одлуку, што указује да нису имали никакву дилему да ли је Марјановић извршио кривично дело које му је оптужницом стављено на терет.

"Истакао бих да је у потпуности прихваћен предлог казне који је постављен од стране Вишег јавног тужилаштва у Београду и да је Марјановић осуђен на максималну казну предвиђену законом од 40 година, а поред тога му је на предлог овог тужилаштва одређен и притвор", рекао је Ускоковић.

Додао је да је у питању неправоснажна судска одлука, након које следи поступак по жалби, коју Више јавно тужилаштво нема потребе да улаже, али да ће дати своје одговоре на жалбе које ће сигурно поднети одбрана окривљеног.

"Након тога се очекује одлука другостепеног суда", напоменуо је поступајући тужилац.

Тужилаштво је оценило да је током поступка доказано да је Марјановић своју жену са умишљајем убио, и то на свиреп и подмукао начин.

Са друге стране, четири адвоката одбране су у својим завршним речима оспоравали наводе тужилаштва и за свог брањеника тражили ослобађајућу пресуду.

Марјановић тврдио да се Јелена није вратила са трчања

Нестанак певачице Јелена Марјановић пријављен је у вечерњим сатима, 2. априла, како је полицији рекао њен супруг, јер се није вратила са трчања на насипу у Борчи. Сутрадан је на насипу пронађено њено тело, а прве информације су указивале на то да је убијена.

У септембру 2017. Марјановић је ухапшен због сумње да је убио супругу. И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На почетку суђења у новембру 2019. године детаљно је изнео своју одбрану негирајући да је убио Јелену, али је одбио да одговара на питања тужилаштва.

Бранио се са слободе 

Тужилаштво га је теретило да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка.

Марјановићу је суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. бранио са слободе, пошто му је тада Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био десет месеци.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, а учествовао је и у једном телевизијском ријалити програму.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво