Читај ми!

Осумњичени за отмицу држављанина Индије, тражили 8.000 евра

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против држављанина Индије и четворице Авганистанаца због сумње да су у марту ове године у центру Београда отели држављанина Индије Н. М. и захтевали 8.000 евра за његов откуп, како би га пустили на слободу.

Оптужени су Ф. К. (44), држављанин Индије и власник индијског ресторана у Београду, као и држављани Авганистана И. К. (26), С. Х. (32), И. В. (23) и Ј. К. (29), саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

На терет им се ставља кривично дело отмица из члана 134 став 1 Кривичног законика за које је запрећена казна од 2 до 12 година затвора.

Тужилаштво је предложило суду да им продужи притвор због опасности од бекства.

Сумња се да су они 9. марта у ресторану првоокривљеног који се налази у центру Београда, тражили од Н. М. да им преда 8.000 евра како би му организовали пребацивање у Италију, а пошто је он то одбио, они су га уз претњу ножевима на силу приморали да пође с њима.

Одвели су га у оближњи стан где су га тукли рукама и ногама, а од његовог пријатеља тражили да им донесе тражени новац.

Осумњичени су ухапшени сутрадан, у акцији полиције, у ресторану првоокривљеног, док су очекивали исплату новца траженог за откуп, а оштећени је том приликом ослобођен.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво