Читај ми!

Адвокатски тим Уроша Јанковића најављује подношење захтева за заштиту законитости

Адвокатски тим некадашњег потпредседника Општине Чукарица Уроша Јанковића поднеће захтев за заштиту законитости, у ванредном правном леку, поводом пресуде Апелационг суда у Београду којом је Јанковић осуђен на казну затвора од две године, речено је на конференцији за новинаре коју је организовала Нова Демократска странке Србије (НДСС).

Адвокат Драган Палибрк рекао је да је огорчен том одлуком Апелационг суда и навео да је његов клијент Урош Јанковић пресуду добио "потпуно невин и без иједног доказа да је учинио кривично дело две године затвора".

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио некадашњег потпредседника општине Чукарица Уроша Јанковића на казну затвора од две године због преваре голмана Владимира Стојковића у вези са продајом плацева на тој општини.

"Поставићу питање у ванредном правном леку који ћемо изјавити захтевом за заштиту законитости може ли по закону и да ли је икад могло да тужилац Уроша тужи за једно, а суд га осуди за потпуно друго, не само у чињеничном стању, него и у мериторном стању", рекао је Палибрк.

Његово питање биће, како је најавио, и да ли може да "Стојковић дође и каже на суду да са протеком времена сматра да Урош никакву преварну радњу према њему није учинио, да се не придружује кривичном гоњењу, да не тражи никакву одштету од њега, а да Суд буде већи католик од папе и осуди га за нешто што сам онај који је наводно био оштећен у овом поступку није рекао да јесте".

Палибрк је рекао да Јанковић од почетка суђења, пре шест година, није имао ни фер ни поштен процес, већ "није имао елементарна права на суђење у овом постуку".

Адвокат Палибрк је оценио да је "по принципу зле намере, зле воље потврђена скандалозна" првостепена пресуда која је имала бројне рупе и пропусте.

"Првостепени суд осудио је првом првостепеном одлуком Јанковића за нешто за шта га тужилац није оптужио, укинута је била прва првостепена и враћена на поновни поступак, и сада исто то веће доноси потпуно супротну одлуку под потпуно истим чињеничним стањем. Шта ту може да буде осим зле воље?", упитао је Палибрк.

Он је истакао да је веће Апелационог суда у Београду "злонамерно донело одлуку" и оценио да је на "делу правничко насиље".

Фудбалски голман Владимир Стојковић нагласио је да Јанковић "што се њега тиче, није крив".

"Имам моралну обавезу као хришћанин да првенствено његова деца знају моје убеђење, а то је да сам ја сигуран и верујем чврсто у то да њихов отац, што се мене тиче, није крив. Ја сам у то убеђен и сигуран", рекао је Стојковић.

Потпредседник Нове Демократске странке Србије, осуђени Урош Јанковић, који је на конференцији за новинаре саопштио да подноси оставку на функцију у странци "из моралних разлога", навео је да је одбио да се нагоди са тужиоцем јер је, како тврди невин.

"Нисам преварио Стојковића", истакао је Јанковић, тврдећи да за то није постојала ни намера.

Он је рекао да је само тражио "фер и поштено суђење, а да је неко олако одлучио да одвоји његову децу од њега две године".

Јанковић је рекао да је у његовом случају закон изигран и нанета велика неправда њему и његовој породици.

Председник НДСС Милош Јовановић рекао је како се нада да ће коначно доћи до правичног решења и одлуке која је утемељена на истини и истакао да је убеђен да је Јанковић "недужан, невин и да је осуђен правоснажно на правди Бога". 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво