Читај ми!

Ухапшеном Србину из Витомирице до 30 дана притвора

Милораду Ђоковићу из Витомирице код Пећи одређен је притвор до 30 дана, због сумње да је 1999. године наводно учествовао у почињеном ратном злочину према Албанцима, и биће пребачен у затвор у Подујеву, пренео је РТС-у Ђоковићев адвокат Василије Арсић.

Одлука о притвору донета је у Основном суду у Приштини, у ком нису уважили разлоге одбране да се Ђоковићу не одређује притвор, јер према наводима адвоката, "никада није био активни припадник војске или полиције Србије".

Адвокат Арсић пренео је да је његов брањеник остао да живи и био једини Србин у Витомирици након 1999 године, да је радио као матичар у Гораждевцу, као и да су му за време мартовског погрома 2004. године запалили кућу.

Ђоковић се 2010. године вратио у Витомирицу и саградио нову кућу на свом имању.

"Да је починио било какав злочин не би свих ових година остао да живи и ради у Витомирици. Направио је нову кућу и живео у њој", навео је Арсић.

Додаје да његов брањеник не зна ништа о злочину који му се ставља на терет, односно за наводно учешће у акцији убиства деветоро и нестанка петоро Албанаца у селу Оздрим код Пећи, у мају месецу 1999 године.

"Два сведока су индиректно повезала Ђоковића са наводним ратним злочинима", рекао је Арсић.

Поменуо је да се његов брањеник годинама уназад тужи са локалним властима у Пећи због плаца добијеног деведесетих година од општине, а на којем је подигао кућу. Послератне власти су покушале да му одузму плац, али је виши суд одбио тај захтев.

Ђоковић је ухапшен пре два дана у Пећи, а полиција је претходних дана претресла просторије Привременог органа општине Пећ, са седиштем у Гораждевцу, где је радио.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво