Читај ми!

Тужилаштво тражи психијатријско лечење за мушкарца који је упао у програм РТС-а

Више јавно тужилаштво поднело је Вишем суду у Београду предлог за изрицање мере безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи мушкарца који је 13. јуна, у стању неурачунљивости, стао испред камере РТС-а која је снимала укључење уживо и извештавање репортерке, те изнео увреде на рачун државе Србије.

Према налазу и мишљењу судског вештака психијатрије, В. Ј. је дело извршио у неурачунљивом стању, услед душевне болести.

Тужилаштво сматра да постоји озбиљна опасност да окривљени учини ново, слично или теже кривично дело, због чега предлаже суду да му изрекне меру безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи, како би се постигла задовољавајућа ремисија његовог психичког стања. 

В. Ј. је осумњичен да је учинио противправно дело, у закону одређено као кривично дело Повреда угледа Србије и налази се у притвору. 

Приликом укључења репортерке РТС-а у Јутарњи програм на Теразијама 13. јуна "улетео" је у кадар и просуо течност из лименке енергетског пића, а онда се окренуо да оде.

Потом се вратио у кадар, стао поред репортерке и показујући прво два прста, а потом и средњи прст на обе руке, увредљиво, уз псовке, говорио о Србији, називајући је и "фашистичком" државом.

Тужилаштво наводи да је В. Ј. је држављанин Србије који живи у Немачкој и нема пријављено пребивалиште или боравиште у Србији.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво