Читај ми!

Ухапшено пет особа у Крагујевцу, сумња се да су оштетили буџет за више од 100 милиона динара

Крагујевачка полиција ухапсила је пет особа због постојања основа сумње да су малверзацијама оштетиле буџет Републике Србије за 100.668.908 динара, саопштио је МУП.

Ухапшен је Б. Р. (1982), одговорно лице ПР "Душан Коп", и ПД "Душан коп градња" доо из Крагујевца због постојања основа сумње да је извршио кривична дела прање новца и пореска утаја, као и М. А. (1992), С. Р. (1992), М. А. (1997) и Н. Ш. (1979), сви из Крагујевца, осумњичени за кривично дело пореска утаја у помагању.

Сумња се да је Б. Р., у намери да себи прибави противправну имовинску корист, од 1. јануара 2019. до хапшења, на основу фиктивних рачуна плаћао наводне услуге предузетничким радњама које су отворили четворица осумњичених, а који су потом новац дизали са рачуна и предавали на руке Б. Р.

На тај начин Б. Р. је, како се сумња, присвојио око 32.539.680 динара и оштетио буџет Републике Србије за 100.668.908 динара.

Он се терети да је тако стечен новац улагао у куповину непокретности, 15 возила, једног стана и изградњу две куће, а потом део те имовине продао како би прикрио порекло новца који потиче из криминалне делатности.

Б. Р., М. А. и С. Р. одређено је задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су М. А. и Н. Ш., уз кривичну пријаву, приведени тужилаштву.

Акцију су спровели припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, Одсек Јагодина, у сарадњи са Сектором пореске полиције, Одсек Крагујевац, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужулаштва у Краљеву. 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво