Читај ми!

Тужилаштво о Перишу: На телу нема повреда, пронађени трагови кокаина и алкохола

Више јавно тужилаштво у Београду утврдило је да нема основа сумње да је смрт хрватског држављанина Матеја Периша (27) последица извршења кривичног дела, али и саопштило да су токсиколошке анализе показале да у телу постоји присуство "токсичних концентрација амфетамина", етил-алкохола и кокаина.

Тужилаштво је то саопштило имајући, како се каже, у виду све околности од нестанка Матеја Периша у ноћи 30. и 31. децембра 2021. године до проналаска његовог тела, 18. маја у реци Дунав, код Аде Хује.

Тело је затечено у фази одмаклих постморталних промена, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Како се истиче, околности које су претходиле нестанку Матеја Периша, изјаве лица која су пре нестанка била у његовом друштву, уз извршене провере и обдукциони налаз, не указују да је његова смрт повезана са било којим видом насиља.

Наиме, обдукцијом коју је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду обавио Институт за судску медицину, констатовано је да на телу Матеја Периша нема повреда костију главе, врата, трупа, ни удова.

"Истовремено, резултати токсиколошких анализа показали су присуство токсичних концентрација амфетамина у крви и органима, уз присуство етил-алкохола. Такође, у узорку косе су идентификовани кокаин и бензоилекгонин у траговима", истиче се у саопштењу.

Комисијско вештачење обавила су три вештака, лекара специјалиста судске медицине.

Подсећају да су припадници Министарства унутрашњих послова Србије од тренутка пријаве нестанка Периша интензивно трагали за њим и предузимали све мере и радње у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, како би пронашли Матеја Периша и расветлили све чињенице и околности његовог нестанка.

На проналаску Матеја Периша били су ангажовани припадници Полицијске управе за град Београд, Ронилачке јединице Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Полицијске испоставе за безбедност на рекама, као и све полицијске станице на територији града Београда.

Периш је истрчао из клуба "Готик", трчао по улицама Београда покушавајући да заустави такси и онда, како се види на снимцима надзорне камере, степеницама се спустио према Сави. За њим се интензивно трагало скоро пет месеци.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво