Читај ми!

Саслушан мушкарац због увреда изречених током упада у програм РТС-а

У Вишем јавном тужилаштву у Београду је саслушан В.Ј. (46) због сумње да је извршио кривично дело Повреда угледа Србије из члана 173. Кривичног законика.

На саслушању пред поступајућим тужиоцем В.Ј. је кратко изнео одбрану, али није желео да одговара ни на питања тужиоца нити браниоца.

Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да му одреди притвор, због опасности од бекства, јер нема пријављено пребивалиште у Србији.

В.Ј. је у понедељак приликом укључења репортерке РТС-а у Јутарњи програм улетео у кадар и просуо течност из лименке енергетског пића, а онда се окренуо да оде.

Потом се вратио у кадар, стао поред репортерке и показујући подигнут средњи прст на обе руке, увредљиво, са псовкма говорио о Србији, називајићи је и "фашистичком" државом.

В.Ј. је држављанин Србије који живи у Немачкој.

Тужилаштво је дало наредбу да се обави психијатријско вештачење осумњиченог.

Незванично, испричао је да је дошао у Србију пре седам месеци и да је изгубио пасош и новчаник са картицама, па је покушао да их набави, али није успео.

Све оно што је изјавио у кадру РТС-а је, како тврди, последица тога што су му пукли живци, јер само жели да напусти Србију.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво