Читај ми!

Потврђена оптужница против Александра Јовичића и још девет особа

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу Вишег јавног тужилаштва у Београду против бившег председника општине Палилула Александра Јовичића и још девет особа, којом се терете за злоупотребе у вези са нелегалном градњом, сазнаје Танјуг.

Оптужница од 29. децембра, прецизирана је прошле седмице и потврђена решењем Вишег суда у Београду.

На то решење одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Јовичић се оптужницом терети за два кривична дела трговина утицајем у саизвршилаштву, а за исто кривично дело оптужени су и Д. В. и В. Ћ, као и А. В, Ж. Л, С. Х, М. Ђ, Т. Д. и В.Ж.

М. Л. се терети оптужницом за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Кривична дела раније су у овом постипку признали и споразуме са тужилаштвом закључили седам грађевинских инспектора и два инвеститора.

Јовичић је ухапшен 1. јуна 2021. године. У притвору је провео два месеца, после чега му је одређен кућни притвор.

После његовог хапшења, из МУП-а је саопштено да се Јовичић сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове на општини Палилула Дражена Вујића, да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за наведене објекте потивправно присвојио 28,8 милиона динара.

Сви се терете да су злоупотребама омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте.

Након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција, унели неистините податке у вези са објектима, проследили су их на озакоњење, супротно Закону о озакоњењу објеката, саопштио је МУП после хапшења осумњичених.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво