Читај ми!

Тужилац тражи 40 година затвора за убиство пензионерке, пресуда 1. јуна

Више јавно тужилаштво у Београду од суда је затражило да Ј. Ш. (26) осуди на максималну казну затвора од 40 година за тешко убиство девизне пензионерке Мајде Гаровић (80) у јуну 2019. године. Суд је изрицање пресуде заказао за 1. јун.

Тужилаштво сматра да је доказало да је Ј. Ш. починила најтеже кривично дело, тешко убиство из користољубља, док је одбрана тврдила да је у питању "обично" убиство, за које је запрећена далеко мања казна до 15 година затвора.

Поступајући тужилац је подсетила да је Ј. Ш. након убиства скинула са убијене жене минђуше и ланчић које је касније продала, као и да је овим злочином избегла да јој врати дуг од 1.200 евра.

Са друге стране, одбрана је тврдила да није у питању тешко, већ обично убиство, јер Ј. Ш. није узела од Гаровићеве прстен и сат који су пронађени поред њеног тела.

Подсетили су да је Ј. Ш. признала извршење дела и детаљно га описала, што би суд, како сматрају, требало да цени као олакшавајућу околност приликом изрицања казне.

Ј. Ш. је у својој завршној речи изразила кајање и рекла да јој није била намера да убије Гаровићеву.

"Није разорена само Мајдина породица већ и моја, мој син расте без мене јер сам ја већ три године у притвору", рекла је она.

Навела је да је породична жена, да је стално запослена и да није конфликтна личност.

Своју завршну реч изнео је и оштећени у овом предмету, син убијене жене наводећи да осим разарања породице и даље сви носе трауме тог злочина.

На данашње суђење Ј. Ш. је доведена из притвора у ком је од јула 2019. године. Оптужена је за кривично дело тешко убиство, за које јој прети казна од најмање 10 година затвора.

Сумња се да је убила Мајду Гаровић, некадашњу комшиницу из Земуна, а да је мотив био дуг.

Наводно је истрагом утврђено да је Ј. Ш. од Гаровићеве позајмила 2.500 евра, али јој новац није вратила.

Након злочина, она је са тела старице скинула златан ланац и продала га у једној залагаоници.

Кофер са телом старице ставила је у изнајмљени "пежо 508" и одвезла се у викенд-насеље Крчедин, али су трагови крви остали на тапацирунгу возила. У том викенд-насељу поред Дунава запалила је делове тела.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво