Читај ми!

Градина, више од 100.000 евра и 250 грама злата нађени у кесицама за пециво

Цариници су 14. маја на излазној страни прелаза Градина, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења готово 107.000 евра и 250 грама златног накита.

Непријављене девизе и златни накит откривени су током прегледа "фоксваген шарана" немачких регистарских ознака којим је троје бугарских држављана из Немачке путовало ка Бугарској.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, троје путника је рекло да са собом носе само личне ствари, саопштила је Управа царина.

Међутим, током детаљног прегледа је у ташни путнице откривено готово 126.000 непријављених евра, као и 250 грама тежак златни накит (огрлице, минђуше, наруквице и привесци у облику дуката).

Новац је био запакован у више коверата закамуфлираних у кесице намењене за пециво из пекаре, које је путница носила у ташни.

И то није све: обојица њених сапутника такође су код себе имала непријављен новац у износу од готово 11.000 евра, чиме се укупно откривена сума попела на скоро 137.000 евра.

Међу откривеним новчаницама најбројније су биле оне у апоенима од 100 евра, којих је било 954, потом 34 новчанице од по 200 евра и још девет од 500.

"Путницима је одмах враћен износ од 30.000 евра (10.000 евра по особи) који нису имали обавезу да пријаве, док су остатак новца и сав непријављени златни накит привремено задржани до окончања поступка", закључује се у саопштењу.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво