Читај ми!

Подигнута друга оптужница против Беливукове групе за још два убиства

Тужилаштво за организовани криминал подигло је нову, другу оптужницу против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још десет припадника њихове организоване криминалне групе којом се терете за убиство Николе Митића у августу 2020. и Горана Михајловића у априлу 2019. године, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Новом оптужницом обухваћен је и Сенад Решовић, припадник групе који је ухапшен у октобру, док су остали оптужени, обухваћени првом оптужницом, у притвору од 4. фебруара 2021. Они се терете за пет тешких убистава, трговину дрогом, отмице, силовање и оружје, а суђење по првој оптужници треба да почне крајем априла.

Такође је обухваћен и Драган Митровић који је ухапшен када и Решовић, али због сумње за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено поменутом, потврђеном оптужницом против Беливукове групе.

Поред Беливука, Миљковића и Решовића за убиство Николе Митића и Горана Михајловића оптужени су Владо Драганић, Милош Будимир, Срђан Лалић, Дејан Тешић, Владимир Грек и Алекса Стошић и Драган Митровић и двојица окривљених сарадника Никола Спасојевић и Бојан Хрватин.

Тужилаштво је оптужницу поднело суду на потврђивање, као и предлог да се Решовићу и Митровићу продужи притвор.

Решовић (34), звани Секи, сумњичи се да је са Беливуком и Миљковићем 10. августа 2020. испред америчке амбасаде отео, а касније и убио Николу Митића у кући у Ритопеку.

Беливуку, Миљковићу и још двадесет осморици припадника њихове групе припремним рочиштем 26. априла треба да почне суђење по потврђеној оптужници.

Њом су оптужени за убиство Александра Глигоријевића Пукија, Лазара Вукичевића, Горана Величковића, Милана Љепоје и Здравка Радојевића.

Против Беливука, Миљковића и појединих припадника ове групе, од јануара се води истрага и за убиство Горана Михајловића у априлу 2019. године, као и још једна истрага за прање новца.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво