Читај ми!

Одложено рочиште Беливуку и Миљковићу до одлуке по поднетим захтевима о изузећу

Припремно рочиште у предмету "Беливук и други" одложено је због захтева браниоца оптужених, као и самих оптужених, Вељка Беливука и Марка Миљковића за изузеће председника већа, председника Вишег суда у Београду, као и тужиоца за организовани криминал и његових заменика. Рочиште је отказано до одлучивања по поднетим захтевима.

Припремно рочиште, које је било заказано пред Посебним одељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду за 8. март, одложено је услед истакнутог захтева браниоца оптужених Вељка Беливука и Марка Миљковића, адвоката Дејана Лазаревића, којем су се придружили и оптужени Беливук и Миљковић, за изузеће поступајућег председника већа судије Винке Берахе Никићевић и председника Вишег суда у Београду судије Александра Степановића, саопштено је из Вишег суда.

У саопштењу се наводи да је затражено и изузеће заменика тужиоца за организовани криминал Саше Иванића и Зорана Бабића као и тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића.

Додаје се да, пошто је за одлучивање о предметном захтеву потребно најпре прибавити изјаве лица у односу на која је истакнут захтев у смислу одредбе члана 41 став 3 Законика о кривичном поступку, извршити увид у списе предмета, те имајући у виду обимност истих, као и да је у погледу захтева за изузеће поступајућег председника већа и председника Вишег суда у Београду надлежан непосредно виши суд, у овом случају Апелациони суд у Београду, а за одлучивање о захтеву за изузеће тужилаца надлежно Републичко јавно тужилаштво и Тужилаштво за организовани криминал то је, с обзиром на кратак рок за доношење правилне и законите одлуке, наставак припремног рочишта заказаног за 10. и 11. март 2022. године отказано до одлучивања по поднетим захтевима, након чега ће ново рочиште бити накнадно заказано.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво