Читај ми!

Одређен притвор осумњиченом за убиство уличног свирача у Новом Саду

Виши суд у Новом Саду одредио је привор до 30 дана Ж.Р. (21) из Жабља, осумњиченог за свирепо убиство познатог новосадског уличног свирача Кристијана Костића, званог Блеки (61), који је био бескућник.

Притвор му је одређен због опасности од бекства, због могућности утуцаја на сведоке и због узнемиравања јавности, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Јелена Остојин.

Претходно је Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло је истрагу против Р. Ж. (21) због сумње да је 9. фебруaра на смрт претукао познатог новосадског уличног свирача Кристијана Костића, званог Блеки (61).

Р. Ж. се терети за кривично дело тешко убиство за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или доживотни затвор, саопштило је новосадско тужилаштво.

Он се терети да је у јутарњим часовима, у улици Косовској у Новом Саду, при извршењу разбојништва на свиреп начин убио Костића.

Саслушан је у тужилаштву које је након тога предложило суду да му одреди притвор из свих законских разлога - због опасности од бекства, опасности од утицаја на сведоке, опасности од понављања кривичног дела, као и због узнемирења јавности.

"Поводом овог догађаја, Више јавно тужилаштво у Новом Саду наставља да спроводи истрагу, у оквиру које ће хитно предузимати све доказне радње, док ће даље процесне одлуке доности у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена", наводи се у саопштењу.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво