Читај ми!

Беливукa и Миљковићa поново саслушали тужиоци из Црне Горе

У Тужилаштву за организовани криминал у Београду данас су поново саслушани Вељко Беливук, Марко Миљковић и Небојша Јанковић по замолници црногорског тужилаштва у оквиру истраге коју против њих води због два убиства и једне отмице у Црној Гори.

Црногорски тужиоци дошли су у Београд како би допунили раније испитивање започето 1. децембра прошле године. 

Осумњичени су први пут испитани овим поводом 1. децембра, када су, како је Танјугу тада речено у њиховој одбрани, негирали кривична дела за која се терете и изнели своју одбрану, тврдећи да у време тих убистава нису ни били на територији Црне Горе и да немају никаква сазнања у вези са убиствима за која их терети црногорско тужилаштво.

Црногорско тужилаштво их терети за убиства Дамира Хоџића, Адиса Спахића и отмицу Мила Радуловића званог Kапетан.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе Беливуку, Миљковићу, као и Небојши Јанковићу и Ратку Живковићу на терет ставља кривична дела стварање криминалне организације и тешко убиство.

Беливук има својство организатора, а остали чланова.

На првом саслушању Беливук, Миљковић и Јанковић, рекли су да нису извршили кривична дела и објаснили да тада нису били на територији Црне Горе, да су на територију Црне Горе ушли легално и тако су се и вратили у Србију.

Тада им нису предочени су сви доказни материјали, па нису могли да се изјасне о наводима о наводном склањању тела, кречењу куће и укљањању трагова, што се очекује да учине данас.

Беливук, Миљковић и Јанковић оптужени су у Београду за пет бруталних убистава, препродају дроге, отмице, држање и ношење оружја, и чекају да им се закаже почетак суђења.

Против Беливука и Миљковића тужилаштво за организовани криминал води још три истраге, за тешко убиство Николе Митића, за тешко убиство Горана Михајловића и због прања пара.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво